Den Alternative Nobelpris - Nyt arrangement

Foredrag
Onsdag, 6. mar 2013, kl. 19:00
Ved Modtagere af Ig Nobelpriser
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding*.
Foredraget afholdes på letforståeligt engelsk.

Igen i år kan vi med stor fornøjelse invitere til foredrag med Den Alternative Nobelpris; Ig Nobelprisen.

Aftenen indledes med et foredrag af prisstifter Marc Abrahams som, med glimt i øjet, beretter om prisen, ceremonien på Harvard University og om nogle af de seneste års prismodtagere og deres forskning ”som ikke kan eller bør gentages”. Herefter følger tre foredrag:

- Hvorfor fik flere af de normalt blonde indbyggere i den svenske by Anderslöv pludselig grønt hår? Havde yderligtgående hårfarve-terrorister kommet noget i vandet? Løsningen på det mysterium betød at ingeniør Johan Petterson fra Trelleborg i Sverige kunne modtage Ig Nobel-prisen i kemi i 2012.

- Er de smukke statuer fra antikken anatomisk korrekte, og stemmer deres udseende overens med virkeligheden? Og særligt når det gælder symmetri og relativ placering af deres testikler? Det spørgsmål satte professor Chris McManus fra University College London sig for at undersøge, og det resulterede i Ig Nobel-prisen i Medicin i 2002.

- At gabe er normalt ikke det mest ophidsende man kan forestille sig – snarere tværtimod. Men det var indtil Wolter Seuntjens, tilknyttet University of Erfurt og the Dutch Academy of 'Pataphysics, i en ph.d.-afhandling ved Vrije Universiteit Amsterdam kastede sig ud i en tværfaglig kulegravning af emnet og endte med at finde en forbløffende og uventet erotisk side af gaberiets væsen og hermed kandiderer han til en Ig Nobelpris.

Ig Nobelprisen sætter fokus på ti af årets publicerede forskningsresultater, som er særligt kreative, men samtidig seriøse, usandsynlige og bizarre. Sagt på en anden måde: prisen gives til den ”forunderlige forskning” som først får os til at le – og derefter maner os til eftertanke.

Prisen uddeles inden for en bred vifte af videnskaber – med hovedvægt på naturvidenskab, medicin og samfundsvidenskab. Navnet Ig Nobel er et engelsk ordspil med navnet på den rigtige Nobelpris og med ordet ignoble, der betyder uværdig eller vanærende.

Ig Nobel Prize's danmarksturné afholdes med generøs støtte fra Carlsbergs Mindelegat.

*Ved tilmelding oprettes gratis medlem af UNF Odense i sæsonen 2013, hvilket giver mulighed for at deltage i foreningens andre arrangementer.

Info

Sted

Odense Campus, SDU (U47)
Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M (Se kort)